Ta stekingen til et nytt nivå

Hvis du vil ha bedre skorper på brødene du lager bør du skaffe deg en bakestein. Denne forvarmes og gjør at brødet får en skikkelig skorpe noe som igjen fører til at brødet holdere seg lengre ferskt. En annen fordel er at temperaturen i ovnen blir jevnere da du har et lite varmemagsin i steinen.

Pizzastein

Det er mange forskjellige typer bakestein å få kjøpt. Den billigste og enkleste er en pizza-stein. Denne er fin å begynne med hvis du vil teste dette ut. Minuset er at den er tynn og klarer ikke å holde så godt på varmen. Men er det et brød du pleier å steke hoder dette.

pizzastein

Bakestål

En annen variant er bakestål. Dette er en stålpate som du forvarmer og steker brødene på. Du kan få dem i mange størrelser, men denne er også ganske tynn noe som fører til lite varmemagasin.

pizzastål

Polert granitt

Jeg har har kommet frem til den som fungerer best for meg, nemlig en 3 cm tykk polert granitt bakestein. Denne har jeg kjøpt på mitt lokale steinsenter og de har skjært den til for meg på mål etter plassen i stekeovnen min. 42,5 cm x 35 cm.  Det at den er polert gjør at fett og smuss ikke setter seg fast og den blir lett å holde ren. Tykkelsen gir også et veldig bra varmemagasin. Jeg baker fint 4 brød etter hverandre.