Her er en liten oversikt over noe av bakeutstyret jeg bruker mest.

Skal du klare å lage gode brød trenger du en kjøkkenmaskin. Det er flere greie maskiner der ute, bare kjøp en som er kraftig nok til å kunne elte en brøddeig. Jeg anbefaler en som har en bolle som kan romme 6-7 liter hvis du ønsker å bake mer enn ett brød av gangen. Men hvis du lager små deiger bør du ikke ha den største maskinen. Små deiger blir ikke så godt eltet hvis bollen er for stor.

ankarsrum
kitchen_aid
kenwood-kvl4100s(244245)_1_Normal_Large

Videre trenger du en vekt. Velg en som er presis fra 1 gram til 5-6 kilo. Det er viktig å veie alle ingrediensene i en deig. For å kunne justere en oppskrift må du vite hvor mye du har tilsatt i deigen. Vær nøye. Jeg kan virkelig anbefale denne vekten her:

Bakevekt fra Vekteksperten.no

En deigskrape i stål til å kutte opp deigen i biter( emner) er fint å ha. En stor robust slikkepott trenger du for å skrape deigen ned fra kanten av elte-bollen når du lager brøddeigen. Du trenger også en myk deigskrape til å ta deigen ut av bollen. Velg en stor hvis du finner det så slipper du å bli så klissete på hånden:-)

Velg en stor balje til å legge deigen over i når den skal heve –  gjerne en som har lokk så slipper du å dekke den til med plastfilm.

Hevekurver hjelper brødet med å holde fasongen mens det hever. De må drysses med mel før bruk slik at deigen ikke setter seg fast. Til dette trenger du en liten sikt.

En god smøre-pensel er kjekt å ha hvis du bruker brødformer til å steke brødene i. En feiekost er også praktisk for å samle melet fra brødet når du tømmer hevekurvene.

Noe til å snitte de ferdige hevede brødene med før de går inn i ovnen trenger du også. Du kan sikkert bruke en veldig skarp kniv, men  jeg har kommet fram til at barberblad er det beste og enkleste å bruke.

En isbit-form er også grei å ha, slik at du kan ha isbiter i frysen for å lage damp når du skal steke brødene.

En bakestein til å steke brødene på gir gode brød, og en stekespade til å ta ut og inn brødene med er helt nødvendig.

Du trenger også en god rist der du avkjøler de stekte brødene.

En couche er også kjekt å ha. En hva for noe? En couche er et stykke med tykt stoff, gjerne laget av lin. Det brukes f.eks for å holde på fasongen til baguettene når de hever. Du kan få kjøp det her.

En litt mindre bakespade til å frakte ferdighevede brødemner til bakespaden på er greit å ha.