Det finnes et stort utvalg av hevekurver. Egentlig kan nesten hva som helst brukes så lenge du klarer å få ut brødet før steking. Hovedfunksjonen til en hevekurv er å holde brødets form mens det hever. Uten denne formen vil brødet bli bredt og flatt;-)

Slik bruker du hevekurvene

Bruk en sikt og dryss en godt lag med mel over absolutt hele formen. Hold den opp og vend den slik at melet kommer inn i alle kriker og kroker. Hvis ikke kan brødet sitte fast når du skal hvelve det ut av kurven. Et godt tips her kan være å bruke rismel eller havremel da disse ikke inneholder gluten og hindrer derfor brødet fra å sette seg fast i kurven. Det er også kjekt å kjøpe trekk som passer til den hevekurven du har. Dette er et trekk som gjør at det er lettere å få ut brødet etter heving og du vil få et helt slett brød uten merker etter ringene i hevekurven.

Når du har formet brødene legger du dem i hevekurvene med skjøten opp. Dette gjør du for at skjøten skal vende ned igjen når du hvelver hevekurven etter at brødet er ferdig hevet. Brødet vil da få den fine formen uten synlig skjøt:-)

Nå dekker du hevekurvene med plastfilm som du har smurt med litt olje slik at deigen ikke setter seg fast. Så kan de stå på benken til de er ferdig hevet. Hvis du la dem stå lengre f.eks over natten må du sette dem i kjøleskapet for å forsinke heveprosessen.

Når brødene er ferdig hevet kan du hvelve dem over på et bakepapir eller direkte på brødspaden som du har drysset litt mel på. Så snitter du dem og da er de klare til å settes i ovnen.

Når du har brukt hevekurvene er det viktig at du børster dem for mel som sitter igjen. Slik at det ikke danner seg muggel. Bruk en feiekost eller en litt stivere børste. Så er de klare til neste gang du skal bake.