I dette kurset vil vi gå gjennom alle stegene fra surdeigssstarter til ferdig brød. Om du ikke har bakt brød før, vil du klare det etter dette kurset. Det krever ingen teknikk, men følger du oppskriften og det du lærer, kan du lage veldig gode, saftige grovbrød som holder seg ferske lenge.

Vi går gjennom temaer som:

 • Hva trenger du av bakeutstyr for å bake surdeigsbrød?
 • Hva er en surdeigsstarter?
 • Hva er forskjellen med å bake med gjær og surdeigsstarter?
 • Hvordan holde liv i en surdeigsstarter?
 • Hvordan lage en god brøddeig med surdeigsstarter?
 • Vi snakker litt om gluten
 • Vi snakker litt om meltypene
 • Hvordan heve deigen lenge nok
 • Vi snakker om strekking og folding
 • Hvordan steke brødene for å få god skorpe?
 • Hvordan oppbevare brødene?
 • Hvordan få tid til å bake surdeigsbrød i hverdagen?

Kurset varer i fire timer og det blir servert et godt brødmåltid i begynnelsen av kurset. Gi beskjed om evt. allergier. Du vil også få med deg en boks med surdeigsstarter, et nystekt grovbrød samt tilgang på en egen nettside som inneholder alt vi har gått gjennom på kurset.

 • Husk å ta med innesko og forkle
 • Adresse: Solbrekken 13, 5122 Morvik
 • Mobil: 47 75 13 86
 • Klokkeslett: 17.00 – 21.00
 • Pris for kurset er 1000,-.

Vipps #594882

Vil du melde deg på neste kurs?

Send meg en melding på 47 75 13 86 eller en melding på messenger

Følge med på Instagram eller Facebook når neste kurs settes opp

Hva sier de som har tatt kurset?

Jeg er kjempefornøyd med bakekurset hos deg Helge.Lager surdeigsbrød hele tiden, barn og barnebarna er blitt veldig glad i de også.De ser kanskje litt rar ut, men de er kjempegode.Har enda ikke prøvd meg på lyse brød, må kanskje ha meg et kurs til?Rita Kveldstad

Den 25.04.2023 var vi 4 spente og ferske surdeigs bake elever på besøk i Helges selvbygde KNUDSENS BAKERI i Åsane.

Kurset var systematisk bygget oppe og forklaringene gode og vi fikk stilt de spørsmålene vi kunne komme på mht prosessen og alt rundt mht utstyr og råvarer. Vi lærte oss også ord og uttrykk som normalt ikke bruker i vår dagligtale som f.eks: surdeigskultur, folding, autolyse og kjernetemperatur. I tillegg lærte bakermesteren bort alle triksene som til sammen bidrar til et vellykket resultat når det gjelder surdeigsbaking.

Kurset var en fornøyelse å delta på og Helge fikk oss til å føle oss som mesterbakere fra første berøring av surdeigen.

I etterkant av kurset så har jeg bakt 3 surdeigsbrød av typen 5 korns-brød hver 3. uke. Resepten er stort sett den samme, men ble modifisert litt engang jeg manglet litt av den ene korn-typen.
Siden har jeg beholdt denne endringen uten at det har gått utover hverken smaken eller konsistensen. Brødene får hele tiden gode tilbakemeldinger og det er lang ferskhet på de og holdbarheten er også mye bedre enn kjøpebrød. Et tips er å riste brødskivene i brødrister. Jeg syns personlig de blir da enda bedre.

Kan anbefale alle som vil lære om surdeigsbaking, å spørre Helge om ledig plass…

Torbjørn Toppe, fornøyd surdeigsbaker

Surdeigsbaking er en kunst, og Helge kan den kunsten. Han har den forståelsen for håndverket som er nødvendig for å kunne bake skikkelig gode brød av surdeig. Veldig inspirerende, interessant og nyttig kurs – perfekt for både nybegynnere og de som har bakt litt med surdeig fra før. Jeg gleder meg til oppfølgingskurs. For det kommer, vel?

Aagot Caroline Nilssen