Hei, mitt navn er Helge Knudsen

Jeg er gift med Helen og sammen har vi to nydelige barn. Til daglig jobber jeg som grafisk designer i TV 2.

Min lidenskap er mat, hverdagsmat. Det jeg prøver på er å lage hverdagsmaten fra bunnen av og at den både ser og smaker fantastisk. Det er også viktig at maten gir oss det vi trenger av vitaminer, mineraler osv. Det et flest hverdager så hvorfor ikke gjøre hverdagen til en fest? Mottoet mitt er helgemat i hverdagen:-) Jeg bruker sølvtøyet vårt nesten hverdag. Samme med finserviset. Gjerne stettglass og finer servietter på en mandag. Det skal ikke så mye til. Ingen gryter på bordet, men over på et fat med litt farge på. Gøyere å lage, gøyere å spise. Husk vi spiser med øynene:-)

Vi skal klare i hvertfall ett måltid sammen om dagen. Måltidet er fellesskap og skal gi tilhørighet og en god opplevelse. Vi har hatt en regel med våre barn: du kan ikke si du ikke liker om du ikke har smakt på maten. Men det er lov å spytte ut og å ikke å spise opp. Vi ødelegger ikke et godt måltid mat ved å spise opp. Mett er mett og det er lov å la det ligge. (Husk bare på å forsyne deg mindre neste gang. Det er lov å forsyne seg to ganger) Tenk om du går glipp av noe godt når du ikke smaker?

Mine helter er de som hver dag velger å lage god og næringsrik mat til familien sin. Alle kan klare å lage et godt planlagt festmåltid av og til, men det å skulle lage god middag til hele familien hver dag er en STOR og VIKTIG jobb.

Jeg håper du kan finne inspirasjon her til å fortsette denne viktige jobben, eller at du velger å prøve. Du kan gjøre en stor forskjell. Lykke til!

Everyone can cook!